Hjärtat eller Egot

0

Hur tänker du, utifrån Hjärtat eller från Egot? Visst är det svårt och ibland är det till och med nästan omöjligt att särskilja de båda. Att ta kontakt med sitt Hjärta och känna den villkorslösa kärleken som pulserar där och sedan möta världen är en utmaning. Vi påverkas av Egot som träder in med olika känslor som rädslor, skam och behov av olika slag. Samtidigt som det är också viktigt att möta Egots livsrädslor eller snarare förstå, hantera och agera så att de inte skadar oss.

Att vara Gandhi, Buddha eller någon annan Mästare i vardagen är inte alltid så lätt men vi kan börja med att tänka från ett hjärta till ett annat – ta kontakt med vårt inre ljus och den villkorslösa kärleken som finns där och möta andra genom att kontakta deras ljus och inre villkorslösa kärlek. Hur gör man det? Ibland kan ett leende vara allt som behövs, det vill säga ett leende som kommer från djupet av dig själv. Fråga hur någon mår med intresse för den personen, ett kärleksfullt tack eller ett välmenat förlåt.

Var rädd om dig och känn skillnaden mellan när du är i Hjärtat eller när du befinner dig i Egots känslo-“puffar”. Skillnaden är viktig och skillnaden gör skillnad!

Med ljus,

Boel

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke