Inspiration

0

Att måla genom inspiration skapar ett lugn inombords och på ett nästan meditativt sätt jobbar jag fram ett motiv. Det är flera delar som ska generera inspirationen, rätt känsla, förutsättningar för att få arbeta i lugn och ro, skapande musik i bakgrunden, färger som ska blandas och njutas av när de sätts på duken, varje penseldrag som gör något med motivet som leks fram genom olika verktyg som skrapor eller papperstussar blandat med stora och små penslar. Hur verktygen ligger i handen och närmar sig duken för att förmedla något. Oftast blandar jag alla färger som jag ska ha på duken för att sedan skrapa fram ett mönster. Eventuellt fyller jag på med ny färg som penslas eller duttas på med papperstussar.

I den här tavlan, som är full av känslor i ett känslomässigt hav, seglar personen fram i en upplyst båt och även om det är mörkt ibland känner personen lugn i att båten för denne framåt och seglar iväg mot nya äventyr och utmaningar. Tavlan har jag målat till en person som jag tonade in mig på innan jag började.

Jag skulle inte kalla mig konstnär även om jag tycker att det är roligt och oerhört stimulerande att måla,  för mig är det ett sätt att komma i kontakt med min inspiration. Inspiration är mer än motivation, genom inspirationen får jag många mediala budskap från mina guider och speciellt från min inspirationsguide. Ibland när jag har någon specifik fråga eller fundering öppnar jag upp mot inspirationsguiden, sätter min telefon på inspelning och börjar prata. Efter cirka 10 minuter lyssnar jag igenom det som sagts och det är riktigt spännande att lyssna på dessa inspelningar.

Med ljus,

Boel

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke