Affirmationer och ansträngning

0

Vad funderar du på så här under 2017-års sista dagar? Är det något som du har varit speciellt stolt över under året som gått, något som du ångrar, något som du vill förändra, något som gjorde att du växte…

Ibland är det kanske så att vi faktiskt skulle fundera på det oftare, kanske varje dag. Kanske bara tre saker varje dag som man reflekterar över innan man somnar. Jag är medveten att det finns flera olika teorier som talar för detta men här på vardagsljus, vill jag göra det enkelt och lätt att följa. Jag tror faktiskt att det vi medvetandegör är det som vår tanke lägger fokus på varje dag, eller hur? Ju mer vi tänker på hur saker är som jag inte vill att de ska vara, desto mer uppmärksammar jag dom. Till exempel, jag vill inte bli sjuk! Det är väl toppen att säga det men tyvärr är det så att universum vet inte vad inte är, utan hör att jag säger “jag vill bli sjuk”.

Jag har läst många böcker just i ämnet affirmationer. Det jag har förstått är att det inte “bara” är att rabbla en massa affirmationer, så är allt gott och jag får det fantastiska liv jag vill ha eller alla pengar jag önskar mig eller vad det nu är man strävar efter. Så enkelt “lurar” man inte universums lagar, nej det handlar faktiskt om att man behöver anstränga sig lite också. I annat fall sitter man där och tänker buttert att det där med affirmationer det funkar ju inte. En annan teori är attraktionslagen och jag tror att det fungerar på samma sätt, man behöver anstränga sig. Ibland låter det så enkelt att bara önska så kommer det. Det kommer inte fungera om jag sätter mig ner och bara väntar på att något ska hända. Vill jag att det ska ske en förändring i mitt liv, ja då är jag övertygad om att det kräver en viss ansträngning av mig.

Vill jag vara frisk – då behöver jag kanske se över vad jag stoppar i mig, hur jag lever mitt liv, om jag tillför kroppen droger, alkohol eller annat som är ohälsosamt. Jag behöver kanske börja motionera, sova tillräckligt, förändra mitt sätt att tänka om saker och ting och så vidare. Når universum ser att vi anstränger oss, då får vi valuta för det – jag lovar.

Så vad vill du medvetandegöra för att skapa förändring i ditt liv? Jag vet vad jag vill göra och jag kommer att skriva mer om det här på vardagsljus under nästa år, följ mig gärna. Jag vill bland annat skapa mer glädje och harmoni hos mig själv för att jag tror att det är där lyckan börjar och det är i det kärleken blommar och det är på så sätt jag vill möta mina medmänniskor, moder Jord och dess invånare.

Gott slut och ett fantastiskt Gott Nytt År önskar jag dig!

Med ljus,

Boel

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke