Ljus och mörker som ljusarbetare

0

Ljus och mörker

Ljus och mörker är samma, endast olika delar av vad vi fokuserar på …

 

 

Häromdagen fick jag ta del av den här informationen, som jag egentligen visste inom mig och av någon anledning har glömt. Mörkret är en del av oss där våra obearbetade saker finns såsom karman och olösta blockeringar. När vi i uppstigningens tider behöver fokusera på att vara rena ljus, rena kanaler, är det viktigt att arbeta med våra blockeringar och karman.

Det blev verkligen en aha-upplevelse och en genuinare förståelse när jag tog in den information som jag fick vid av en öppen föreläsning av Zoe, denna vackra och fantastiska ljusarbetaren. Om du vill ta dig tid och lyssna på hennes kunskap så gör det – det väcker så mycket kunskap som du har inom dig och som är viktigt att våga och ha mod till att ta fram just nu i vårt ljusarbete.

Att mörkret får fäste i våra rädslor…och att det är en av mörkrets uppgifter att väcka oss för att vi ska jobba med våra blockeringar. Så istället för att bli rädd och grotta ner sig i det – ge rädslan en neutral tanke och tacka mörkret för påminnelsen och gå inte in i rädslan. Å det låter så enkelt och det kanske det är…? Tänker på allt som händer i världen som rubriceras ut i media överallt och som vi blir matade med hela tiden även om vi tar avstånd från det så sker det kontinuerligt. Det viktigaste är att vi vet vad vi lägger vår energi på, det vill säga vad fokuserar vi vår energi på – medias makt som väcker rädsla? Eller fokuserar vi på att fortsätta vara neutrala och vara i Källans ovillkorliga kärlek och sprida vårt ljus? Det är inte alltid enkelt med alla otäckheter som händer men om vi kan se det som en påminnelse om att mörkret är här för att hjälpa oss att bearbeta våra blockeringar, ja kanske 🙂

Jag fick i alla fall mig en tankeställare när jag lyssnade på Zoe´s klokhet. Allt vi skriver på Facebook, allt som skapar beroende, media över lag osv. Jag har sedan tidigare valt bort tidningar, nyheter, våldsfilmer, personer som skapar oro och ångest i mig med mera. Jag tror att anledningen är som Zoe säger att behålla mitt inre ljus, sedan kanske jag inte alltid lyckas och det är nog en del av att vara människa. Ett ständigt växande i vad min uppgift som ljusarbetare är. Fortsätta behålla fokus på vad jag lägger min energi på, utan att gå in i det, vara neutral, under förutsättningar att jag inte har en blockering. Å andra sidan kan bara vetskapen om att det handlar om en blockering vara tillräckligt och valet jag gör om jag vill arbeta med den eller inte, det vill säga vara i en medvetenhet.

Jag har också funderat en hel del på det som Buddhismen kallar för mudita det vill säga att medvetet känna glädje – kärleksfull vänlighet, jag har provat och det ger lugn. Till exempel om någon har någonting som vi vill ha, vad det nu kan vara, så kan vi medvetet känna glädje över den personens goda tur genom att säga till oss själva” bra, precis som jag vill han/hon vara lycklig och ha framgång. Han/hon vill också försörja sig själv/familj. Mudita ser glädjen som gränslös och är motsatsen till skadeglädje.

Detta kanske är användbart för att hålla energin i ljuset.

Med ljus,

Boel

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke