Energiboostra dig själv

0

Vad fyller du ditt inre med?

Hur tankar du energi? …och framför allt var hämtar du kraften att ta in energi och omvandla den?

Hur fyller du dig med ljus och frid i vardagen? Det kanske inte alltid är så enkelt men jag har en övertygelse att det absolut grundläggande för att känna kraft och energi inom sig är att upprätta en genuin kontakt med sitt inre, inre ljus, hjärtats kraft eller vad som passar var och en att kalla det.

Jag börjar alltid mina dagar med att försöka ta in och uppleva min morgon, det kanske inte är så lätt om man har småbarn, kaos eller annat runt omkring sig hela tiden. Ändå skulle jag vilja föreslå att försöka uppleva det också och bara säga till sig själv, tyst inåt ” nu händer det här, eller detta…” – behöver jag reagera på det? vad vill jag lägga min kraft och energi på?

Vi vaknar med 100 % förhoppningsvis ny energi och kraft varje dag oavsett vem vi är, sjuk eller frisk, gammal eller ung så vaknar du varje dag med din energidepå och den är 100 %!

Så vad eller rättare sagt hur hanterar du den? Kör du på och lägger 50 % av din energi på morgonens stök, nyheter, bilköer…?

De dagar som jag inte hanterar att uppleva min morgon, upplever jag ofta att energireserverna töms snabbt på diverse onödiga kraftiglar. Ja, det är ett nytt ord – kraftiglar – det är sådant som suger ut min energi. Kan vara allt från att jag tappar kaffekoppen och spiller ut kaffe över hela köksgolvet, slår i underbenet i den där “attans” gungstolen vars ben är för långa och så vidare. Dagen fortsätter i den banan och när kvällen kommer är jag så trött så det bara susar runt i huvudet. Och oavsett om man är sensibelt intelligent eller inte så tror jag att alla kan känna så, för dessa energisvall och kraftiglar tar musten av oss alla på ett eller annat sätt. En del reagerar med att bli sura och förpestar tillvaron för andra och snäser eller säger direkt nedlåtande saker till andra. Karusellen är igång!

Jag började min dag med att uppleva, på mitt sätt, kände närhet till mitt inre och en genuin glädje inombords. Jag valde att ge mina morgonbusskompisar glädjetankar genom att inom mig önska dom en glädjefull dag. Jag kände att min energi låg på topp och kraften kändes stark inombords. När jag kommer till jobbet möter jag mina kollegor med min intention för dagen och får “boost” tillbaka, tills jag kommer till en kollega som är uppenbart stressad och nästan kastar ut mig från sitt kontor. Hoppsan! Nu hade jag kunnat bemöta detta genom att bli sur och gå in till mitt eget kontor till min “rumbo” och slängt ut mig något surt där. Men eftersom jag hade “boostrat” min inre kraft och energi, kunde jag förstå att min kollega var stressad och valde att möta detta med förståelse och att det inte handlade om mig. Så jag valde att inte låta den här kraftigeln fastna på mig och börja suga av min energi och kraft, utan valde att tänka att min kollega, precis som jag, vill göra ett bra jobb och om en stund kan jag fråga om jag kan vara till hjälp.

Det är som sagt vårt val hur vi reagerar i olika situationer, inte alltid lätt eller enkelt men det är vår ansvar och ingen annans. Det är också vårt ansvar att inte låta vår energiförlust påverka andra och börja dra av deras kraft och energi, alltså energitjuvar. Vi har ett ansvar för vårt liv precis som vi har ett ansvar för vår energi och hur vi hanterar dessa 100 % “nyenergi” varje dag.

Så när jag kommer på mig själv att jag inte är i min egen kraft eller energi – tar jag ett par andetag, funderar och ler åt mig själv. Ett leende gör att man får kontakt med sitt inre och sitt hjärta. Skratta åt dig själv en stund och bjud på det, vi är människor men vi är också elever i livet eller som min vägledare uttrycker det “adepter”. Vore vi färdiglärda skulle vi inte välja att gå ner i ett nytt liv igen.

Ha en härlig dag i solens tecken!

Med ljus,

Boel

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke