Ta det lugnt

0

I dessa tider är det viktigt att ta sig en återhämtare eller att tänka och utgå från ett återhämtningsinriktat förhållningssätt till sig själv. Så vad säger du om att ta plats i hängmattan eller någon annanstans där du kan koppla av totalt och lyssna inåt.

                                                                          Visst ser det enormt avkopplande ut…

och fjärilarna är alla tankar och måsten som bara fladdrar iväg 🙂

 

Att gömma sig i sin “nattmössa eller solhatt” ett tag och bara vara i stunden. Efter en lång och mörk, kall vinter så ska vi förväntas att bara orka ta itu med alla måsten! Det ska städas och putsas och fejas och gno och i trädgården ska det donas och fixas och så…Nej, vet du vad jag har inte tagit ledigt idag för att städa! Jag har tagit ledigt idag för att det passade sig att ta en ledig dag, så här en fredag och klämdag. Ja, visst har jag saker som “borde” göras, putsa fönster och så i landen och göra färdig min hemsida och jadajadajada…och visst är det enkelt för mig som inte behöver ta hänsyn till barn som ska passas och skötas eftersom jag har passerat den tiden. Då kunde jag inte ta det lugnt förrän allt var klart och då var jag alldeles för trött för att kunna njuta av att ta det lugnt…suck!

Det är ju rent av förfärligt att behöva ta ledigt för att städa och vårröja, eller hur? Vem tackar oss för detta och kommer det att ge någon som helst fördel “what so ever” någonstans???

Ibland undrar jag om alla måsten egentligen är inbillade måsten? Därför gillar jag Buddhas visdom samtidigt som det är så otroligt svårt att släppa taget och bry sig…

…självklart skulle  vi bli lyckligare om vi inte brydde oss och vem är det som egentligen bryr sig, om inte vi själva. Vi kan ha en idé om att grannen bryr sig, mamma, pappa eller någon annan inbillad kravställare. Till syvende och sist är det troligen det där lilla Egot som gör sig påmind, när vi försöker oss på att återhämta oss.

Så vad skulle Egot göra utan problem?

 

Förmodligen ägna sig åt att ligga i en hängmatta och bra snöa in i “nattmössan eller solhatten” och bara inte bry sig <3

Med ljus,

Boel

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke