Att vara här och nu

0

Rubriken är ju lite urtvättad men jag vill gärna dela med mig av det jag har varit med om idag. Jag anmälde mig till en yogaretreat med fokus på utrensning och återhämtning. Jag kände att jag behövde investera i mig själv och vara här och nu och kika in i mina sinnen på riktigt, även om jag mediterar varje dag (det är ju trots allt därför jag känner att jag verkligen behövde djuploda) så är det skönt att bara vara i sig själv en hel dag och njuta av sitt eget sällskap. Samtidigt kände jag att jag inte riktigt skulle orka med att “sällskapa” och umgås med andra så lite dubbelt var det allt.

I tidiga ottan ställde jag klockan för att köra sex mil och vara på plats klockan 07.00 för att hålla på till 14.00. Väl på plats bjuds vi på cleaningthé och en ingefärshot och jag känner att det kommer att bli en härlig dag, det är endast sju deltagare och ledaren säger att den här dagen ska ni ägna åt stillhet och tysthet, undvik att prata för mycket med varandra. Yes! Halleluja!

Efter örtdrickandet gick vi ut i morgontimmen och började öppna upp medan fåglarna kvittrade och solen värmde…sedan fokuserades sinnena på gångmeditation, först synen sedan hörseln och därefter lukt och sedan känsel. Vi gick en skön runda med stopp för att göra renande öppningar och fortsätta gå in i våra sinnen under stilla och tyst promenad.

Tillbaka i yogashalan serverades en fantastiskt overnight-guldmjölksgröt med en grön hälsodrink till och örtthé under tystnad. Därefter berättade ledaren om dagens innehåll och vi fick lägga oss till rätta på yogamattan med filt och kudde medan hon började spela på klangskålar. I denna fullständiga närvaro, vill jag säga att det var svårt att undvika att inte somna. Men jag lyckades hålla mig närvarande och fokusera på vad som händer i kroppen när klangskålarnas vibrationer nådde min lekamen.

Därefter blev det frigörande dans – underbart! Och sedan ett yogapass med fokus på lymfan. Sedan var vi alla rätt snurriga och yra men efter en fantastisk avslappnande meditation så kändes det bra. Meditationen avslutades med hjärtfokus och alla sjöng Guru Guru Wahe Guru, Guru Ram Das Guru…i 10 minuter och tårarna rann nerför kinderna…

Dags för lunch med rödbetsbiffar, potatissallad och blandsallad med örtmajonäs. Allt givetvis gjort ur ett antiinflammatoriskt recept. Underbart gott, dessutom en kladdkaka på dadlar och med avacadofrosting till efterrätt. Mums!

Sedan var det bara att “packa” in sig i en filt och lägga sig till rätta på fällen och få ett himmelskt gongbad – wow! Jag säger bara – WOW!

Nu känner jag mig tillfreds och harmonisk och väl förankrad i mig själv och njuter av att vara hemma i mitt eget lilla krypinyogashala…jag vill ödmjukt rekommendera att delta i ett sådant retreat om du får tillfälle, det är väl värt varenda öre av investering i sig själv. Jag är dessutom inte någon van yogautövare så kan jag kan alla…

Med ljus,

Boel

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke